Sortida circular de Vidrà al Santuari de Bellmunt
Publicat per Núria . | 19/11/2019
Santuari de Bellmunt

Descripció de la sortida – Diumenge 1 de desembre:
Ruta circular. La caminada comença a Vidrà, on podem deixar el cotxe en l’aparcament del mig del poble. Un cop preparats, anirem baixant cap el riu Ges i el creuarem pel Pont de Salgueda. Pasarem aprop del Molí del Salt de més de 20m. Anirem remuntant entre mig d’una fageda cap a la Tosca dels Degotalls.

La Tosca és una formació rocosa de material calcari que s’ha originat durant anys i anys, l’aigua d’una fosa situada a la part superior va regalimant i dipositant amb aquest degoteig petites restes de carbonat càlcic.

D’aquí seguim pujant cap el Coll de Hi-era-de-massa. Aquest curiós nom prové, segons la llegenda, d’uns fets ocorreguts en època feudal quan al Castell de Besora hi vivia un senyor feudal de conducta molt dèspota i cruel.

Ara afrontem la darrera pujada del dia, dura però curta fins al Santuari de Bellmunt a 1.246 metres d’altitud. Ens trobem en un magnífic balcó arrreu, a la Plana de Vic, al Montseny, al Pirineu Oriental. Hi podrem veure l’ermita i una hostatgeria. Les primeres referències històriques són de l’any 1219. Si pugem unes escales podem arribar fins al Cim de Bellmunt, pertanyent a la llista del 100 Cims de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

Un cop feta la visita al Santuari, prenem el camí de baixada fins el Coll de Hi-era-de-massa, el Coll de Vidrà, per una pista ben ample i còmode, força solana, gairebé tota l’estona planejarem o baixarem lleugerament. Un cop al Coll de Vidrà, a tocar de la màsia del mateix nom (el Coll), tindrem boniques vistes al poble, i ja arribarem al punt d’inici.

Distància: 11km        Desnivell: 730m

Temps aproximat (sense parades): 4h

*Dinar: Per qui ho vulgui, reservarem taula al restaurant “Els Bufadors” de Santa Maria de Besora.

**Punt de trobada: Diumenge a les 8h del matí a St Quirze de Besora a la benzinera del túnel (hi ha bar per fer un cafè).

***Llicència federativa: és necessari estar en possessió de l’assegurança de la FEEC. Es podrà tramitar a l’entitat fins al dimecres 27 de novembre.

Preu: socis UEC gratuït / No socis 3€ (1 dia)

Més informació: clicant aquí

UNIÓ EXCURSIONISTA DE CATALUNYA DE MATARÓ
carrer Nou, 29 | 08301 Mataró (Barcelona) | +34 93 796 14 30 | uecmataro@telefonica.net | Nota legal
Web desenvolupada per CLARABOIA AUDIOVISUAL, SCCL amb Wordpress