Ruta per l’altiplà del Lluçanés – 9/02
Publicat per Núria . | 14/01/2020

Descripció sortida: Es tracta d’una travessa circular que iniciarem des de Prats de Lluçanès. Començarem la ruta seguint un sender local direcció a l’ermita de Sant Sebastià i Sant Andreu de Llanars, i el deixarem per anar a buscar la Tina gran de teulat.

Les tines que podrem veure durant el nostre recorregut s’utilitzaven per emmagatzemar les glans que durant tot l’any havien de servir per engreixar els porcs. En altres èpoques, el Lluçanès disposava d’unes grans rouredes que feia que tothom qui volgués pogués recollir les glans amb la  condició de donar-ne una part a l’amo. Ningú recorda haver- les utilitzat personalment. Se suposa que es deixaren de fer servir a finals del segle XIX, o inicis del XX. Tampoc se’n pot concretar l’època de construcció, però aquest sistema d’emmagatzematge és molt antic.

Seguirem el camí per anar a trobar la Font de la Cabra, el Gorg del Clotet i retornarem cap a Prats tots pasant per l’esglèsia de Santa Llúcia i el Castell del Quer.

Distància: 11 km                    Desnivell: 200 m

Temps aproximat: 4h 30min aproximadament

Llicència federativa: és necessari estar en possessió de l’assegurança de la FEEC. Es podrà tramitar a l’entitat fins al dimecres 5 de juny.

Preu: socis UEC gratuït / No socis 3€

Cal inscriure’s a la secretaria de la UEC de Mataró – C/Nou, 29 – 08301 de Mataró (937961023)

Per a més informació Cliqueu aquí

UNIÓ EXCURSIONISTA DE CATALUNYA DE MATARÓ
carrer Nou, 29 | 08301 Mataró (Barcelona) | +34 93 796 14 30 | uecmataro@telefonica.net | Nota legal
Web desenvolupada per CLARABOIA AUDIOVISUAL, SCCL amb Wordpress