Ermita de St Salvador de les Espases – Puig Cendrós (499 m)
Publicat per Núria . | 29/06/2020

***Nova DATA: 19 de Juliol ***

St Salvador de les Espases i Monestir de Montserrat

Dia: 19 de juliol de 2020

Hores i punts de trobada: diumenge 19 de juliol de 2020 a les 8:00 al pàrquing de l’estació de Renfe de Mataró, o a les 9:00 al pàrquing de l’inici de l’itinerari (200 m seguint la pista a l’antic balneari de la Puda des del km 7.1 de la C-55).

Descripció de la zona: L’ermita de Salvador de les Espases (segle XIV), antiga capella del castell de l’any 985), queda ubicada a la Serra del Cairat, al sud-est del massís de Montserrat i al nord de la comarca del Baix Llobregat, amb el riu Llobregat que els separa. Es tracta d’una serra amb alçades modestes (entre els 400 i 600 m), però amb bones panoràmiques sobre Montserrat i amb extraordinària diversitat geològica (con les esveltes Espases de Baix).

Coordinador: Toni Aniento (mòbil: 650.315.624, correu electrònic: a_aniento@hotmail.com)

Reunió prèvia: dimecres 15 de juliol de 2020 a les 20:00 al local social de la UEC de Mataró.

Descripció sortida: Itinerari circular que surt prop del km 7.1 de la carretera que uneix Olesa de Montserrat amb Monistrol de Montserrat. Torrent de l’Afrau – Pla del Fideuer – Puig Cendrós (499 m.) – Pla del Fideuer – Coll de Bram (PR-C-167) – Turó dels Ducs – Sant Salvador de les Espases – Coll de Sant Salvador – Coll de Can Tovella – Ruïnes del balneari de la Puda (tancat el 1958).

Temps sense parades: 3h. Pujada acumulada: 600 m. Distància: 9 km.

Què cal portar: menjar de ruta i dinar, paravents, botes/bambes de trekking, crema solar, barret, aigua,…

Llicència federativa: és necessari estar en possessió de l’assegurança de la FEEC. Es podrà tramitar a l’entitat fins al dimecres 15 de juliol.

Preu: socis UEC gratuït / No socis 8€

Més informació: cliqueu aquí

UNIÓ EXCURSIONISTA DE CATALUNYA DE MATARÓ
carrer Nou, 29 | 08301 Mataró (Barcelona) | +34 93 796 14 30 | uecmataro@telefonica.net | Nota legal
Web desenvolupada per CLARABOIA AUDIOVISUAL, SCCL amb Wordpress